Den zamyšlení

V pátek 21. února v 17:00 se nás sešlo na nádraží 8. Vydali jsme se na výpravu do Příbora, kde jsme společně chtěli oslavit narození zakladatelů světového chlapeckého i dívčího skautingu, Lorda Baden-Powella a Lady Olave Baden-Powellové.

Na studéneckém nádrží se nás sešlo 8 (Pegas, Šíp, Kosi, Lístek, Beruška, Bleška, Kopýtko a Kožíšek). Poté, co jsme dojeli do Příbora, jsme se vydali na skautskou. Cestou jsme potkali bezobalový obchůdek, o kterém někteří členové výpravy ještě neslyšeli. Po delší debatě o tom, co bychom si v obchůdku mohli koupit, abychom jej prozkoumali, jsme se rozhodli, že si na snídani uděláme vločky. Nakonec neskončilo jenom u toho a odnesli jsme si i sušené jahody 🙂 Na skautské příborské základně nás přivítal Páťa, provedl nás po ni a poté jsme se ubytovali. Holky dostaly první úkol – rozhodnout se, co budou vařit, spočítat si, kolik potravin mají koupit, abychom si domů neodváželi zbytky. Po hodinovém vaření špaget s boloňskou omáčkou, jsem se navečeřeli a zahráli si společně karetní hry. Bang jednoznačně vedl. Termitky nám před spaním zahrály divaldo – Spacákožrouti 🙂

Ráno jsme posnídali, rozcvička proběhla na dopravním hřišti, kde jsme se na chvilku stali auty všech typů a snažili se podle pravidel dojet. Následoval program,který byl zaměřený na (ne)růst. Zamýšleli jsme se nad otázkami:

Je růst vždy pozitivní? Vnímáme, že přínosy růstu, za které jsme rádi, mají i své důsledky? Co chceme, aby rostlo, a jakou cenu jsme ochotni za to zaplatit? Co naopak je žádoucí, aby nerostlo? A jak se na tom všem můžeme podílet my skauti a skautky? Jak zanechat svět o něco lepší, než když jsme na něj přišli a naplnit tak jedno z poselství zakladatele skautingu Roberta Baden-Powella?

Nakonec jsme se snažili najít nebo vytvořit akce pro náš oddíl, které bychom mohli podniknout v budoucnosti. Padalo spousta zajímavých návrhů – ukliďme kolem Odry, krmítka pro ptáky, vypěstovat zeleninu, abychom ji mohli na táboře sníst. Dokonce Lístek navrhla, že bychom si na farní zahradu mohli pořídit i slepici 🙂

Po skvělém obědě, následovala hra ve městě, kde holky hledaly části dopisu, které jim zanechala Olave Baden-Powellová. Holky přiběhly, sbalily si zbytek věcí, společně jsme dojedli zbytek jídla a vyrazili zpátky do Studénky 🙂

A k tomu pár foteček…

Pegásek

***********************************************************
Sraz bude v pátek 21. února v 17:00 na nádraží ve Studénce.

  Čtvrt hodiny na to nás odveze vláček. Kam? Vydáme se na oslavu celosvětového skautského Dne zamyšlení (Thinking day) do Příbora. Ubytováni budeme v tamější skautské klubovně.

Na akci jsou zváni všichni členové oddílu.

A co si s sebou vzít? Pokud máte pozvánku, můžete si odškrtávat. Když budete mít místo bačkůrek přezůvky, je to v pořádku. I oblíbené pyžámko můžete nahradit převlečením na spaní. Ale další věci, (hlavně spacáček) si určitě vezměte.

Návrat je plánován na Sobotu 22.2. zase na nádraží ve Studénce.

Pozvánku dostanou děti na družinových schůzkách., nebo si ji mohou prohlédnout  tady.

Kontakt: Pegásek 734 142 502

Jezevec

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*