Koledy u Jesliček

Ve čtvrtek 26. prosince se od 16:00 hodin se zpívaly v kostele sv. Bartoloměje koledy. Známé i neznámé. Kdo uměl nápěv, mohl se přidat, protože stejně jako loni byly texty promítány na plátno, takže byly čitelné i bez brýlí.
Zahájení bylo za tmy, jenom světla svíček a rozsvícená světýlka na stromečcích. Písně uvedla stará vícehlasá skladba v podání vedoucích a roverů s rangers. Hned po ní následovala koleda Byla cesta, byla ušlapaná, a další…
Kdy by si chtěl poslechnout, může si pustit sestřih nebo téměř celý záznam – ovšem s upozorněním, že akustické podmínky v kostele a na nahrávce jsou odlišné. Pro příště – v kostele jsou vždy podstatně lepší.

Po zpívání byla připravena pohádka O Popelce v podání Knoflíkové čety:

Nebyl sice mráz, ale kdo se chtěl zahřát, neodmítl nabídnutý punč.

Závěrem něco dokumentárních fotek od Šípa:

Podobná příležitost se naskytne zase až za rok, tak se těšíme na viděnou a na slyšenou.
A přejeme požehnaný rok 2020, který nám nabízí jeden den navíc.

Skauti Studénka

******************************
Ve čtvrtek 26. prosince v 16:00 se můžete připojit ke koledám, které budou zpívat skauti v chrámu sv. Bartoloměje ve Studénce.
Účinkující sami mají sraz již v 15:00 (zkouška).
Těšit se můžete na milé koledy od dětí a kdo rád zpívá, bude mít možnost se připojit. Krátkozrací nechť si přibalí brýle (kvůli textům), dalekozrací mít problémy nebudou (pokud umí číst).
Po koledování bude na staré faře divadelní pohádka, letos na motivy „O Popelce“, ve zpracování a nastudování Knoflíkové čety a Termitů. Připravte se i na teplé občerstvení (kdo může, nechte auto doma).

Jezevec / 552 302 720 (večer)

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*