Vůně spadaného listí

V sobotu 16.11. v 8:00 v klubovně voněla snídaně  čaj, buchty, chleba, marmeláda… ale asi to bylo brzo.
Po půl deváté se začali trousit pomocníci vybavení hráběmi. A hned se zapojili do práce. Shrabovali spadané listí kolem chodníku, kostela i v prostoru mezi kostelem a hřbitovem. Také kupili padané listí pod jedlým kaštanem a pod ořechem na farské zahradě. Většina listí ze zahrady přišla na kompost, ostatní do kontejneru.
Kromě toho velcí zryli zahrádku a shodili 2 větve z ořechu (stínily zahrádce) a jeden vršek Trojhlavé saně (= borovice na spodní zahradě). To vše bylo ještě téhož dne zpracováno na dřevo na zimu.
Kolem jedenácté bylo hotovo. Skutečně? Ne tak docela.
Zmrzka si šlechtil svoje hnízdečko v zarostlém terénu za vraty. Ostatní se sešli v klubovně, kde jim Kosatka poradila, jak postupovat, chtějí-li najít poklad. Po vyluštění zprávy se pustili do výroby svíček (zapálit oheň, roztopit vosk, odlít svíčky) a hledání místa s pokladem podle indicií. Místo našli, ale bylo potřeba přepálit 4 provázky, které jej držely na nepřístupném místě.
Jenže z místa, kde byl oheň (střední zahrada) je k místu, kde byl poklad (= u hřbitova) dost daleko a donést hořící svíčku až tam bylo nadlidské úsilí.
Nakonec se poklad získat podařilo.
Ale stále nebyl konec.
Na vratech visel obrázek truhlice s penězi a nápis KDE JE?

První zpráva pana Morse byla: SMRK NA SPODNI ZAHRADE. Hurá tam. Na něm další zpráva: PAREZ JEDLEHO KASTANU. Na něm další – SVESTKA SPODNÍ ZAHRADA … A tak dali dohromady celkem 6 zpráv, ze kterých (po ne moc pečlivém luštění a náhodném nálezu poslední zprávy) vyplynula poloha pokladu:
OKNO VE E
Někde je chybička. A byla. Po důkladném prozkoumání se zjistilo, že hledači našli zprávy 1, 2, 3, 4, 5 a 9 (tu našli náhodou), kterou pokládali za 6. A když vyluštili pečlivěji zprávu 5, našli další chybějící (6, 7, 8) a najednou bylo místo jasné: OKNO VE SKLEPE. Tak, teď jen najít, které.
Než se ostatní vzpamatovali, držela Hvězdička krabici. Po otevření četla Sloník zprávu:

A tak než by skončila v pekle, spravedlivě se rozdělila.
A to už byl skutečně konec – jenom se sbalit a domů.
Našly se jedny černé rukavice. Přitom se jiné černé ztratily. Neviděli jste je? Bylo by fajn je vyměnit zpátky… (i když jsou špinavé).

Nějaké fotečky od Stromka…

Jezevec

****************************************************
sobotu 16.11. v 8:00 v klubovně (kdo chce snídat).

Kdo snídat nechce, tak stačí v 8:30 před vraty u kluboven.
Spadané listí má zvláštní nenapodobitelnou vůni. Můžeme si ji užít, když uděláme z listí velkou hromadu. A není vyloučeno, že tam pod listím nějaký zlaťák z loňska zůstal.

 

**************************
V sobotu 16.11. v 8:30 u kluboven.
Zatím známe jenom termín, ale určitě doplníme další podrobnosti, které budou potřeba kromě hrabí…

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*