Svatý Václav

V sobotu 28.9.2019 se v Albrechtičkách odehrál 24. ročník Svatováclavského krosu. Slavnostní den začal již v 8:30 u školy FKT, kam dorazili ti nejvěrnější. Po dojezdu do Albrechtiček šla kola jako vždy ke plotu u kluboven a navštívili jsme slavnostní mši za skauty.
Po mši jsme se přesunuli na Padesáttrojku a začala registrace, tedy tvorba trojčlenných družstev s věkovým limitem 34 let (což všichni až na jedinou výjimku splnili – nejmladší hlídka dokonce hluboko pod limit – měli celkem 17 let). Hned po registraci byl nástup, na kterém soutěžní hlídky dostaly pokyny a průvodky. A první hlídka šla hned na start.
Startovalo se po 5. minutách, někteří závodníci však hned za startem ztratili orientaci a chvíli kufrovali. Ne tak první hlídka – ta absolvovala celou trasu – tj. KROKET / POČÍTÁNÍ OVEČEK / VÁHA / LÁVKY A SÍŤ / LÉTAJÍCÍ TALÍŘE / KOSTIČKY / KRABICE / záludné PEXESO / METACÍ STROJ / RYBIČKY / CRANHAL (hod fazolí) / KOŠÍKOVOU a STRAGULU a ještě u poslední štace vyluštila osmisměrku.
Od startu do doběhu poslední hlídky uběhly bez 3 minut 2 hodiny, ale nikdo ze soutěžících nenaříkal. Jak hlídky dobíhaly, plnila se postupně výsledková listina a stoupala nervozita hlídek v čele, jestli je někdo nepředběhne…
Pět minut po doběhu poslední hlídky už bylo jasno – počítač se sice u jedné z hlídek „přepočítal“ o hodinu, ale přišlo se na to včas, takže žádná oprava diplomů ani opakování ceremoniálu se nekonalo. Vše napoprvé.
A jak hlídky dopadly bylo patrno z oficiální výsledkové listiny:

a průběh závodu popisují snímky z nástupiště i z trasy.

Na závěrečném nástupu proběhlo vyhodnocení, byly rozděleny diplomy, účastnické ístky a věcné ceny (i poptávka po „sladkostech“ byla uspokojena) a nakonec jsme si zazpívali první sloku Skautské hymny.
Počasí přálo (i když už bývalo i tepleji) a odpolední slejvák už většina z nás sledovala z domečku.

Jezevec

*************************
Sobota 28.9.20198:30 od školy Františka kardinála Tomáška
  – odjíždí první část účastníků, kteří se chtějí zúčastnit slavnostní mše. Druhá část, kteří chtějí absolvovat pouze závod, odjíždí z náměstíčka u téže školy v 9:30.
Slavnostní mše bude v kostele sv. Mikoláše v Albrechtičkách v 9:00, sraz na vlastní závod bude u kluboven Junáka na Padesáttrojce. Začátek závodu je naplánován na 10:00.

Podmínka závodu
– tříčlenná družstva, součet věku členů hlídky nesmí překročit 34 let
– soutěžit mohou i neregistrované osoby – jediná podmínka je věkový limit pro hlídku
Na soutěžící čekají drobné ceny.

S sebou si účastníci vezmou:
– pojízdné kolo
– sportovní oblečení a obuv, kroj (kdo má), na závod oddílové triko
– svačinku, pití, KPZ
– v případě deště i pláštěnku
Návrat je plánován mezi 13:30 – 14:30.

Plakátek ke stažení:

Kontakt:  Pája 728 434 934

Jezevec

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*