Svojsíkův závod – středisko

Ve středu 1. května proběhlo v Albrechtičkách  předkolo letošního ročníku SZ. Příprava byla hektická (hlavně pro pořadatele – v předvečer přišel po dlouhé době slušný liják a zrovna v tu dobu se stavěla lanovka přes Odru – a Staňa, Zefír i ostatní byli mokří od hlavy až k patě).
Pro závodníky to ale tak zdrcující nebylo. Před školou se nás ráno na odjezd sešlo málo – nakonec Studénka postavila jedno smíšené družstvo (Termiti a Sluníčko, Knoflíků i kluků samotných bylo málo) – a to i když počasí bylo ideální – sluníčko (s malým s), žádné vedro…
V Albrechtičkách se zredukoval počet hlídek celkem na 5. Start byl hvězdicový a tak z pěti stanovišť (z celkem osmi + strom přes Odru + lanovka přes Odru) vyrazili závodníci podle mapy

a posupně navštívili stanoviště 1 – BRÁNY (tam bylo více disciplín – balíček, fyzická zdatnost, přechod po laně, znalosti přírodnin, dopravní značky, uzlování, všeobecné znalosti, logické myšlení – kolíky a testík a obsluha technického zařízení podle návodu, přesněji – vyfotit něco na neznámý fotoaparát nebo poskládat koloběžku), dále na 2. Administrativa a byrokracie (disciplínu zachránil Šíp, chyběly podklady), 3. První pomoc – zaštítěná Jiskrou a Jitřenkou, na stanovišti 4 hledali informace za dozoru Rolfa, na Čtyřlístku 5. bloudili v Bludišti, pak šli na výběžek poloostrova podívat sem jak řádí bobři (tam bylo stanoviště 6. – všímavost). Bobří práce – pokáceného stromu přes Odru – využili pro přechod na studéneckou stranu, kde na ně čekalo stanoviště 7. řešení krizových situací a přesun na čas na stanoviště 8. Tm na ně číhaly Hanojské věže (tedy překládání menší na větší). Zpátky na albrechtskou stranu se dostali pomocí lanovky přes Odru (té, jak při její stavbě včera pořadatelé tak zmokli).
Na celou trasu měli omezený čas – bez 10 minut 3 hodiny. Dvě hlídky malinko přetáhly  – a hned šly body dolů. Ale nakonec zvítězili všichni, kdo se zúčastnili.
Na co si dát pozor a co ještě zdokonalit?
Na to odpoví konečná výsledkový listina shrnující body ze závodu i z bran.

Při slavnostním nástupu bylo zveřejněno pořadí družstev a všichni si odnesli domů společnou cenu pro družstvo a také něco pro sebe (tužku s morseovkou a sladkosti). K tomu dostaly hlídky diplomy a účastnické lístky.
Na závěr vyhodnocení zazněla Junácká hymna
Jenom doufáme, že jsou naši soutěžící dobře připraveni na okresní kolo, které se pořádá za 10 dní v Kopřivnici.

Náladu celé akce docela pěkně vystihují fotky od Amazonky.

A ještě je potřeba velkého poděkování všem pořadatelům, hlavně místním – za krásně strávený první máj.

Jezevec

****************************************************
Ve středu 1. května proběhne v Albrechtičkách… 

další ročník předkola Svojsíkova závodu.
Sraz soutěžících bude na náměstíčku před školou TGM ve Studénce 1. Odjezd je v 8:15.

K vybavení přiberte:
kolo,  sportovní oděv (do terénu, podle počasí i pláštěnku), krojový šátek, oddílové triko (kdo nemá, tak skautské tričko nebo kroj), KPZ, svačinku.
Závod začíná v 9:00 – buďte prosím dochvilní.

Rozhodčí (kdo má zájem – starší 12. let) se mohou přidat také, pokud nevyrazí dříve.

Ukončení závodu bude podle počtu hlídek, cca do 14:00.

Lísteček s pozvánkou bude dostupný v klubovně.

Jezevec

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*