Den zamyšlení

22.-23. února začala naše cesta stoletou historií …Masaryk, kterého jsme pro začátek nalezli, nás uvedl do dějin české historie. Nebylo to snadné – střípky minulosti skládali účastníci z vyluštěných zpráv. Šifrování trvalo déle, než se předpokládalo – a proto byla večeře příjemným vysvobozením. Už už to vypadalo na nerušený spánek – když v tom nás vyrušil rachot projíždějících tanků a letících letadel. Uprostřed noci jsme zjistili, že je 21. srpen 1968 a tak dvojice složené z účastníků musely obíhat „města“ kolem a informovat domorodce o obsazení republiky vojsky Varšavské smlouvy.
Ráno proběhl budíček z období normalizace, pak vojenská rozcvička a královská snídaně. Následovaly hry s motivací reformami socialismu. Spolu s historickou „přednáškou“ o vývoji naší vlasti tím byla uzavřena naučná část.
Poté jsme vyrazili do Albrechtiček, prohlédnout si výstavu skautské historie v obci. Uskutečnili ji albrechtští skauti v dřevěnce – a byla moc pěkná. Od doby pátera Huvara (kroj hned na začátku) až po poslední (zatím) tábor v Nedašově. Kroniky, obrázky, tabule, videa, rozhovory s pamětníky..
K vylepšení sobotní pohody byl v dřevěnce podáván i teplý čaj.

Den zamyšlení se povedl a jak Lord Powel, tak Ms Powel by měli radost.

Za Kosatku a Světýlko – Jezevec

*************************************
22.-23. února
se potkáme …
 – u příležitosti připomenutí pro skauty významného dne – i s našim oddílem. Akce je určena všem našim členům od 7 let.
Myslíte si, že toho o historii skautů víte hodně? Přijďte se s námi podělit o své znalosti, ale také se dozvědět něco nového. A to nejen o skautování v průběhu dějin…

Půjde o dvoudenní akci s přespáním, stravování je zajištěno vlastními silami.
Pozvánky na akci jsou v klubovně, nebo zde:



a my se těšíme na účastníky.

Světýlko

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*