Cesta Vánoc

V pátek 7. prosince v 15:30 mrholilo. Některé z potenciálních účastníků to odradilo (nechtěli se koulovat blátem), ale věrní přece jenom přišli. Chystaná výprava se sice malinko zkrátila – kvůli počasí – ale i tak potkali přítomní svatou Lucii, Barborku a další tradiční postavy.
Konec cesty byl v klubovně, kde bylo zatopeno (snad až moc) a kde se hned pustila část do tvorby dárečků a uměleckých děl. A ti větší do přípravy večeře …  končilo to pozdě v noci uléháním k spánku.

Ráno na rozcvičku šli jenom ti nejotrlejší, ostatní podlehli ranní pohodě a pomalu se probouzeli do snídaně. Ta probíhala jako ve Francii – tam mají na jídlo vždycky dost času. A tak když přišli na další část akce ti, kteří spinkali doma, nachytali ještě mnoho snídajících.

A protože se Nanuk narodil, dostal od Slunečnice dort.

Lampičky na Betlémské světlo, přání na Štěpánské koledování u Jesliček a spoustu jiných dárečků pak vytvořily šikovné ruce našich dětí (i těch velkých). Dokonce jsme málem stihli vyrobit i kaleidoskop. Kdopak si ještě pamatuje, co to vlastně je?

Před polednem bylo sice co uklízet, ale výrobky stály za to. Lampičky jsou letos určeny na dobročinnou akci (nápad to Pegáska) – budou se používat na Betlémské světlo v Butovicích. A pokud to něco vynese, plánujeme obnos věnovat na skutecny.darek.cz

Náladu na akci a zápal při tvoření snad nejlépe dokreslí fotky:

A už se těšíme na nadílku!

****************************************
V pátek 7. prosince se vydáme s celým oddílem na cestu Vánoc. Sejdeme se v 15:30 u školy TGM.
Tam nám vedoucí převezmou věci a dopraví je do klubovny, a my se jen tak na lehko vypravíme na cestu adventem. Večer budeme zkoušet písničky na Štěpánské zpívání a sobotní dopoledne se pak ponese v duchu vánočního tvoření. Těšíme se na všechny kreativní ruce a vánočně naladěné úsměvy! 😉 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*