Svatováclavský den 2018

V pátek 28. září v 8:30 od školy TGM…odjeli rozhodčí a naši reprezentanti na již 23. Svatováclavský den do Albrechtiček.
Cesta byla bez problémů, kola jsme opřeli u kluboven a krásný slunečný den jsme přivítali mší svatou v místním kostele. Pak jsme se přesunuli ke klubovnám (rozhodčí ke skladu) a zaregistrovali družstva. Letos se jich sešlo 12 soutěžních.
Mile potěšili pořadatele starší soutěžící, kteří si bez reptání rozebrali bezprizorní malé závodníky, i když věděli, že tím vlastně získávají handicap.
Prakticky hned po nástupu šla první hlídka na start (ostatním se zatím vydávaly průvodky). Hunteři (běželi jako první) a postupně po nich Petřvalďáci, Rychlíci, Tenisky, Lízátka, Tygři, Panteři, SuperVčelky, Sedmikrásky, (Nevím)Gerber, Surikaty a Lišáci si proběhli trať s překvapeními a úkoly: Hovnivál (neboli Hrdobce), Žížalky, Opice, Netopýr, Žába, Slon, Kačena, Mravenci, (kočka s koťaty), Velbloud, Papoučci, Orli a Sovy. Za splněný úkol získala každá hlídka slovo do křížovky, která se luštila na konci závodu a s jejíž pomocí VŠICHNI úspěšně vyluštili letošní tajenku.
Dá se říct, že vyhráli všichni, včetně pořadatelů. Ale i mezi vítězi je někdo rychlejší víc a někdo méně (jak napovídá výsledkovka).

Vítězové v pořadí dostali diplomy a účastnické lístky a mohli si vybrat věcné ceny – které si právem zasloužili. Na pořadatele se zase celý den usmívalo slunce – no prostě paráda.
Za přípravu je potřeba poděkovat hlavně Tichému Mokasínu, ale i všem dalším, co přiložili ruku k dílu (třeba Šípovi – jeho účastnické lístky a diplomy se moc líbily).

Po slavnostním ukončení skautskou hymnou jsme se rozešli zpět do svých domovů a celý den je už jenom vzpomínkou.

**********************************************************************
V pátek 28. září v 8:30 od školy TGM odjíždí na svých kolech výprava na Svatováclavský den do Albrechtiček. Tradiční podzimní závod trojic (věkový limit v součtu max. 34 let) je určen nejen skautům, ale i veřejnosti, včetně rodičů s malými dětmi.
Zahájení slavnostního dne je v 9:00 mší v kostele sv. Mikuláše v Albrechtičkách.
10:00 následuje hlavní závod, sraz soutěžících i rozhodčích je na hřišti u kluboven Junáka Albrechtičky (č.p. 53). Neúplná družstva budou doplněna na místě tak, aby se závodu mohla zúčastnit.
Ukončení závodu předpokládáme kolem 13:30 (závisí na počtu hlídek).
Předpokládaný návrat do Studénky ve 14:30.

Vybavení s sebou: pojízdné kolo (jede se přes luka), svačinku a pití, skautský kroj na slavnostní zahájení a nástup (kdo nemá, tak skautské nebo oddílové triko), sportovní obuv (případně i oblečení na vlastní závod), KPZ

Pozvánku na závod obdrží registrovaní členové na schůzkách.

Odkaz na akci na střediskovém webu:

Jezevec

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*