Tábor 2018 – Cesta kolem světa

Od 8. do 21.7.2018 – tábor oddílů Studénka. Stav: Úspěšný návrat
Již od soboty, kdy se přepravoval materiál a stavělo se tábořiště, zůstávalo na místě 7 členů výpravy. Byl to poslední den místního klidu – v neděli už tábořiště ožilo křikem dětí.
První dva dny jsme strávili v Londýně, kde se odehrála sázka o to, že není možné svět objet za 80 dní. Pan Willy Fog (ten v cylindru) se svými přáteli se hned druhý den po přípravách vydal na cestu a postupně – prožívajíc dobrodružství ať už s domorodci či komisařem, který ho neustále honil s podezřením, že si banku vykradl sám, postupně navštívili: Paříž, Turecko, Nepál, Čínu, v Rusku jsme se zdrželi 2 dny, pak do Japonska, na Havaj, Mexiko a přes Nový York zpět do Londýna. Z každé země jsme si odnesli několik slov (pozdrav, poděkování atd.) a někdy i celé věty, které běžný návštěvník často nevyužije („ukradli mi pas“, „kde je tu obchod s obuví“).
Na cestě jsme bojovali i s počasím (cesta Orient expresem = celodenní výlet – celá propršela) a při plavbě přes Pacifik bylo krásně jenom cestou, odpoledne přímo na Havaji (koupaliště v Návojné) už zase propršelo.
Z tábora si zato ale každý odvezl moc pěkné oddílové tričko.
Ale i tak se cesta líbila, až na smutný konec – Kid odjel z tábora za prací a už se nevrátil…
Je nám po něm smutno.
Účastníci tábora si mohou oživit vzpomínky pomocí fotek a ti, kteří znají dění na táboře jenom z doslechu (rodičové, babičky, dědečci) si mohou udělat věrnější obrázek z naší fotogalerie.

Poděkování patří všem, kteří se na přípravě tábora, především programu, podíleli, ale i těm, kteří se podíleli na vlastní realizaci, případně zajišťovali moc dobré jídlo (co na tom, že někdo nejí pomazánky nebo polévky – ostatní si s tím poradili a zbytků mnoho nebylo).

A nakonec – koncem srpna bude zveřejněn termín zahajovací schůzky, kde jako každoročně probereme tábor, promítneme fotky a rozdáme každému účastníku pár fotek „na papíře“, tak doporučujeme sledovat náš web.

Jezevec

**********************************
Od 8. do 21.7.2018 – tábor oddílů Studénka. Stav: Přihlášky uzavřeny

Schůzka s rodiči k táboru: proběhne ve čtvrtek 14.6.18:45 v dívčí klubovně  (Družstevní 95). Pozvánku na schůzku děti dostávají na schůzce, pokud z nějakých důvodů nejsou přítomni, je možné pozvánku stáhnout a vytisknout z odkazu.

Pozvánka obsahuje základní data k táboru – pokyny k přihlášce, předběžné informace k odjezdu a příjezdu, některé specifické informace k vybavení a doporučené vybavení,
Na této schůzce současně obdržíte přihlášku a formulář na lékařské potvrzení k pobytu na letní zotavovací akci.
Pozn: Od letošního roku je toto potvrzení platné po 2 roky od vystavení, lze jej využít i pro školu v přírodě a jiných podobných akcích. Stejně tak lze pro potvrzení využít již vyhotovený doklad od lékaře např. na školu v přírodě, pokud tento doklad není starší, než 1 rok (vystaveno v r. 2017, 2018).
Upozornění:. Na přihlášce v části prohlášení o bezinfekčnosti (druhá strana dole) je nutné uvést datum odjezdu na tábor (nejčastěji tedy 8.7.)
Součástí přihlášky je i poučení k nařízení o ochraně osobních dat.
Formulář přihlášky (prázdný) je ke stažení zde:

Formulář k lékařskému potvrzení naleznate zde:

TERMÍN ODEVZDÁNÍ závazných přihlášek: středa 27.6.2018 !!

********************************************************
Letošní tábor plánujeme na stejném tábořišti, jako loni (Nedašov).

K vystavení závazné přihlášky na tábor pro dítě je potřeba odevzdat předběžnou přihlášku – v papírové formě jsou v klubovnách a děti je dostávají na schůzkách. Pokud by se ze závažných důvodů k předběžné přihlášce nedostali, je možno si ji stáhnout z odkazu (formát xls, nebo k tisku formát pdf), případně i elektronicky vyplnit a odevzdat.
 

UZÁVĚRKA PŘEDBĚŽNÝCH PŘIHLÁŠEK
Termín odevzdání
předběžných přihlášek – do   25. května 2018. Přihlášky lze odevzdat na schůzkách vedoucím družinek, případně vhodit do schránky na adrese Jiráskova 834, Studénka, nebo elektronicky na adrese vita.fr@email.cz, kam také můžete směřovat případné dotazy.

Podrobnější informace k táboru obdrží děti po uzávěrce předběžných přihlášek na schůzkách a na předtáborové schůzce s rodiči (v červnu, přesný termín bude uveden na tomto webu).
Poplatek za tábor zatím neplaťte (může ještě dojít k drobným změnám dle stavu předběžných přihlášek. Způsob úhrady i částka budou uvedeny i na závazné přihlášce).

Vít Friml – Jezevec

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*