Duch Vánoc

Co je na Vánocích to nejdůležitější? Dárky? Spousta dobrého jídla? Pohádky? Prázdniny? Nebo je to úplně něco jiného? To jsme zjišťovali v sobotu 9. 12.

Sešli jsme se u školy TGM a pokračovali pak s tajemným Duchem na luka. Po chvíli děti uhádly, jaké kouzelné vlastnosti tento Duch má, a to ty, že umí cestovat do minulosti a budoucnosti. Další osobou tohoto příběhu byl Skrblík, který je bohatý, a peníze jsou pro něj na prvním místě. Nemá kamarády a je zlý na ostatní.

První zastavení bylo ve Skrblíkově minulosti, kdy se posmíval svému spolužákovi, že je slepý. Děti ale situaci vyřešily a poradily Skrblíkovi i slepému Františkovi, jak se chovat. Nakonec si samy vyzkoušely, jaké to je být slepý.

Mezi zastaveními jsme si užívali přírodu a zkoumali krásy zmrzlé vody. Beruška dokonce neodolala a vyzkoušela teplotu vody až po koleno, takže se od nás na chvíli odloučila a společně s Kosatkou šly naproti babičce, která přivezla suché oblečení a boty. My jsme si mezi tím rozdělali ohýnek, ať se zahřejeme a naobědvali jsme se. Naštěstí nás zachránil Nanuk, který měl jako jediný ve své KPZ březovou kůru.

Druhé zastavení bylo v přítomnosti, kdy Skrblík nechtěl dát jedné chudé mamince peníze pro její nemocné dítě. I tady si děti poradily a nasbíraly 70 mincí i přesto, že jim Skrblík všemožně bránil.

Třetí zastavení bylo ve Skrblíkově budoucnosti, kdy byl sám a opuštěný. Děti mu daly dobré rady, jak se polepšit a pak hurá do klubovny.

To už ale všichni měli bolavé nožičky, naštěstí nás zachránila Slunečnice, která nejmenší z nás odvezla autem, jinak bychom šlapali ještě dneska. V klubovně už bylo teploučko, protože nám Pája zatopila a uvařila nám horký čaj. Vyrobili jsme přáníčka na Štěpánskou besídku, pak nás Skrblík pozval ke svému štědrovečernímu stolu, naposledy jsme se spolu se Skrblíkem zamysleli, o čem že jsou ty Vánoce a co jsou ty nejdůležitější dárky. To už se naše společné odpoledne nachýlilo ke konci a všichni jsme se rozešli domů, ke svým rodičům.

Lenča a Ivka
(Pipi a Šmudla)

A na fotky se můžete podívat na facebooku.


V sobotu 9. 12. nám v hledání vánoční pohody pomohou Duchové Vánoc. A myslíme, že se máme na co těšit!

Duch Vánoc

Těšíme se na vás!
Lenča a Ivka
Pipi a Šmudla

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*