Drakiáda

V neděli 5.11. odpoledne na hřišti za starou školou…měli sraz draci. První ve vzduchu byl dráček od Naty,
Foukalo pěkně a tak nebyla obloha dlouho prázdná. Některým dráčkům se sice do vzduchu moc nechtělo – třeba Orel se vzpěčoval, ale tatínek od Voltíka mu převázal vodítko a drak pak vesele honil ostatní draky.
Nejvýš se dostal Pášův modrý Smíšek s očima navrch hlavy.  Vysoko létal také Fialčin Duhový. A obdiv vzbudil drak Maskáč, ve tvaru letadla, který pečlivě kontroloval, jestli se ostatní neperou.
Drama s dobrým koncem – drak s vílou si zaletěl odpočinout na strom. Vodítko se utrhlo a jemu se nechtělo dolů. Nakonec ho po několika marných pokusech Martin přinutil sednout až na pole a znovu ho přivázali – tentokrát na pevnější vodítko. Mezi ostatními draky byli dobře vidět i dva zelení sourozenci od Sluníčka a Sloníka. A nad polem se třepotal i ručně vyrobený Barvy duhy.
Prvnímu draku ve vzduchu se pak roztrhlo bříško. Už se mu nechtělo do vzduchu, ale zato předváděl cirkusové kousky – piruety, spirály, přemety a další.
Létalo se do půl čtvrté a potom si všudypřítomný Willy Fog nechal svolat účastníky a protože ho láká cestování, poděkoval všem za předvedení těchto leteckých dopravních prostředků a odměnil je malými cenami. Současně je poprosil, jestli by mu nesehnali nějaké peníze – cestování nebude zadarmo. Aby věděli, jak na to, předal jim zakódovanou zprávu:

Přesto, že v ní byla nechtěná chyba, byla zpráva vyluštěna a všichni se začali shánět po Koltíkovi. Kdo se ho pak dotkl, dostal část obrázku do tajenky. Tajenka se pomalu plnila – tu někdo zvolal „Já vím, co to je!“


a vyrazil směrem ke staré škole. Ostatní neváhali a následovali ty nejbystřejší.
Pod pamětní deskou byla další zpráva, říkající kde mince hledat. A skutečně tam byly. Tak každý se svým získaným penízkem běžel k Willimu a ten mu za snahu udělil další „vízum“ – obrázek do pasu. Takže – kdo pas neztratil a byl na piškotismu, má už obrázky dva. A ještě jim ponechal nalezený zlaťák.
Mezitím Fialka rozdělala oheň a začala nejoblíbenější část schůzky – opékání. Kdo měl dost, vyplnil ještě volný čas jinou aktivitou – někdo ještě pouštěl draky, kluci zase třeba válčili s nalezenými klacky, A pomalu se stmívalo.

Tak, zase jedno příjemné odpoledne za námi.

Jezevec

Klíč pro luštění:

Pro zájemce – podrobnější informace zde:

A kdyby si někdo ještě chtěl draka vyrobit – může zkusit třeba:

Jezevec

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*