Svatováclavský den

Čtvrtek 28.9.2017, v 8:30 – u školy TGM to moc nadějně nevypadalo. Mlha jako …mléko, na zemi mokro. Z tělocvičny školy vyšli nějací cyklisté, kteří tam přespávali – chtěli mít pěkný výlet a ono počasí takhle… Ale ujistili jsme je, že se to zlepší. A byl čas vyrazit.
Měli jsme pravdu.
Do Albrechtiček jsme dorazili na čas a hned po mši jsme se přesunuli ke klubovně. Pořadatelé už byli v plné práci, stanoviště připravena, jenom rozdělení rozhodčích. A sestavení družstev. Za čtvrt hodinky byla družstva sestavena (věkový limit 34 let přešvihli jenom jedni kluci – poběží mimo soutěž) a mohl se uskutečnit nástup. A před půl desátou první družstvo vybíhalo na trať.
Každé slovo do křížovky stálo soutěžící nějaké úsilí – ať už hovniválovo koulení, žížalky či opičí dráha, nebo slepí netopýři, skákající žába či vytahování na sloním chobotu. Jednou z nejoblíbenějších disciplín byla Kačenka na rybníce s lodičkou. No a pak ještě mravenci – a bonusové překvapení – přenášení koťátek, za nimi ještě velbloud, papoušci a orli. Na posledním stanovišti u soviček se už luštila tajenka – za trestné minuty, nebo za bonusové body se dala dokoupit chybějící slova – a nakonec křížovku vyluštili všichni. I když třeba za 40 trestných minut… Tajenka, že Svatý Václav je patronem vinařů a sládků, sice potřebovala někdy trošku dovysvětlit (co je to „sládek“), ale už se blížilo finále – slavnostní nástup s oznámením výsledků a udílením cen.
Jak závody dopadly? S ohledem na to, že naše hlídky obsadili celou první desítku ve světovém pořadí, a ještě následující 4 místa, tak byly výsledky vynikající. Jen tak dál. Koho zajímá, jak se která hlídka umístila, může si stáhnout výsledkovku. A kdo byl kdo – to snadno zjistíte z fotodokumentace.

Díky obětavosti pořadatelů a krásnému počasí (nakonec) se sváteční den povedl a další ročník tradičního závodu je za námi.

Jezevec

*****************************************
Každoroční střediskový závod s tajenkou… čtvrtek 28.9., odjezd v 8:30 od školy TGM
Jako každý rok proběhne tradiční soutěž všestrannosti tříčlenných družstev se součtem věku do 34 let. Šanci mají i jednotlivci – kdo nebude mít předem složené družstvo, určitě se povede sestavit je na místě z přítomných.
Odjezd kolmo je v 8:30 od školy TGM ve Studénce 1, kdo nemá kolo, případně to nestihne, nechť je buďto v 9:00 v kostele sv. Mikuláše v Albrechtičkách (slavnostní mše), nebo nejpozději v 10:00 u kluboven v Albrechtičkách (start závodu)
Doporučené vybavení s sebou je zmíněno na pozvánce.

Plakátek ke stažení a volnému šíření:

Jezevec

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*