DRAKIÁDA 16

V neděli 20. listopadu 2016 ve 14:00 na hřišti za starou školou…se odehrál další ročník Drakiády. Oproti minulým letům (a navzdory ranním předpovědím) začalo odpoledne docela dost foukat a tak byl první drak (Fialčin) ve vzduchu hned ve dvě. Postupně se přidávaly další a bylo jasné, že na hřišti mezi topoly bude málo prostoru.
A tak se první voj přesunul až na konec hřiště a pouštěl volně do pole, další se rozlétávali na hřišti a ještě další využili cesty a pouštěli opět nad pole. Létalo se více, jak hodinu a jako první ve vzduchu zvítězila Fialka s Modrou duhou, nejvýše měli draky Stromek (později maminka) – Bílý a Ostrov – Malý Třepetálek. Úplně celý provázek rozmotal i Harry se svým Žluťáskem. Lísteček přišla později, ale její Barevný Proužek ji pěkně podlachnil. Nesmíme zapomenout ani na Bleščiného Duháčka s černým ocasem – byl stejně velký, jako Bleška, ale ukočírovala ho. Nejvíc nás asi natrápil Pášův Modrý Obr – rozlétával se na hřišti, ucítil trochu volnosti a šup do topolů, Tam se chvíli usadil, pak zase popolétl – svým provázkem spojil tři stromy. Šíp na záchranné výpravě lezl po topolu, nakonec provázek uvolnil, ale stejně se musel drak spustit (což bylo ve větru dost těžké), pak odvázat a lanko namotat. Až potom ho znovu vypustili.
Koltíkův Modrý se proháněl po hřišti dost dlouho, ale byl neposedný a do velké výšky se mu nechtělo. Stejně tak Jezevcův Papírák – skromně si držel svou letovou výšku (pokud zrovna nepřistával) a skotačil nad zemí. Ostatním drakům bylo také smutno, když deset minut po třetí hvizd oznámil konec létání.
Podle výkonů si pak vybrali účastníci proužek papíru se zprávou – každý jedno slovo – a když je vyluštili, postavili se podle čísel na proužcích uvedených do řady a každý řekl své slovo. Vznikla věta se zprávou: „Na dvorku u staré školy se nachází mapa dračího hnízda s pokladem“…
a děti vyběhly mapu hledat. Dlouho jim to netrvalo – a už pospíchali přímo ke hnízdu. Jako první Harry, pak dvě Žabky – a pokladu se zmocnili. Přiběhli zpět na hřiště a poklad spravedlivě rozdělili.
No a potom jsme si rozdělali ohníček a opékali zasloužené uzeniny s chlebem – vlastně až do tmy. Kluci nebyli ještě dost vyběhaní, tak si chvíli hráli s míčem, když pak na něj už nebylo vidět a ohníček dohoříval, rozešli jsme se domů.
Tak, jestlipak některé z draků na obrázcích poznáte?

Jezevec
****************************************

V neděli 20. listopadu 2016 ve 14:00 na hřišti za starou školou…
tedy pokud nebude pršet či sněžit – se sejdeme jako v dračím doupěti.
Loni nám vítr příliš nepřál – ideální by bylo, kdyby letos zafoukal – tak akorát – ale program bude i bez něho. Draky a dráčky si ovšem přineste – co kdyby.
Žádné velké teplo nebude – vezměte si proto na sebe něco teplého, případně i zamazatelného.
Pokud půjde všechno hladce, skončíme po ohníčku asi o půl šesté.

Kdo nebyl na schůzce, může si pozvánku stáhnout zde:

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*