Drakiáda

21. listopadu, bezvětří, podle meteo do neděle „max do 5 m/s“…Když jsme pár minut před druhou přišli na sraz, čekal na nás rozhněvaný zemědělec, Stromek a Rybička s Bublinkou. Zemědělec mocným hlasem varoval, ať „nás ani nenapadne lítat s drakama po osetém poli (vole)“ a vůbec… – tak jsme ho museli ujistit, že nebudeme. A už se začali trousit další – objevil se Harry s tatínkem, Páša a Bleška (taky s tatínkem), jejich dva bratránci, a přicházeli i další. V plánu bylo udělat letecký den (papírové skládačky), když nefouká, ale nakonec to dopadlo jako loni – nejprve soutěž o nejkrásnějšího draka (vyhrála Rybička – měla jediná rukodělek, dělala ho s babičkou, a trošku se mu zamotal ocas. Potom se hrála soutěž na jedno kolečko kolem hřiště – disciplíny se vyhlašovali až po inspiraci prvními zkouškami, Nakonec se tedy soutěžilo v dosažené výšce (vyhrál Koltík těsně před Bleškou), v nejdelším přistávacím manévru (vyhrála Bleška) a nakonec i v akrobatickém letu (vyhrála s osminásobnou spinou Lísteček, před Bublinkou = střemhlavý let a Rybičkou – Velký slalom), Každý z vítězů (ale vyšlo i na ostatní účastníky) dostal od tří euro do 2×10 centů (v čokoládě) a začala další část – občerstvení u ohníčku. Někteří lidé sice ještě létali, nebo klevetili, ale ti příčinlivější založili z vlhkého dřeva a odlévané svíčky oheň (s vydatnou pomocí Šmudly, jejíž maminka naštípala a poslala trochu suchých krajinek) – a pustili jsme se do opékání, A jak nám chutnalo.
Ještě se kluci ptali, jestli bude nějaká hra – no měla být, ale ostatní lítali až do tmy s drakama a pak se po jednom rozběhli domů – tak snad příště.
Fotečky nezachytily zdaleka všechno, ale něco přece…

Jezevec

*********************************************************
… Je tady další podzim a s ním i další ročník Drakiády! Proto vezměte své kamarády, rodiče i známé a pojďte si s námi užít (snad) větrného odpoledne.
Sraz 21. 11. 2015 ve 14:00 za starou školou, vše potřebné naleznete v pozvánce:

DRAKIADA_2015

Pozvánky do klubovny k tisku: pozvnaky_drakiada2015

Těší se na vás Veverka & spol.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*