Hradní tajemství

Den 28 října byl tím nejlepším na výpravu do …prohřáté sluneční přírody. Ráno u vlaku jsme ještě byli v bundách, ale přes den se šlo do triček.
Před nádražím v Kopřivnici nás čekal příběh o brněnských kapucínech, kterým se podařilo získat na templářském hradě poklad pro stavbu kostela. Zkusili jsme něco podobného u Šostýna. Každé z dětí dostalo obrázek, podle kterého mělo cestou najít své místo. Jakmile bylo místo nalezeno, dostal majitel obrázku pořadové číslo, které si musel pamatovat. Až jsme odhalili všech 12 míst (a na „desítce“ jsme měli kromě svačinky i skutečný kurz první pomoci – omdlela tam jedna paní, tak jsme ji – než příbuzní zavolali záchranku – dali do autotransfuzní polohy a ona se za chvíli probrala.
Pod rozcestím čarodějnic pak každé pořadové číslo dostalo slovo a když si pak děcka stoupla do řady a každý řekl své slovo, dozvěděli se všichni o zlatém meči, který chrání skrytý poklad.
Poklad byl asi skrytý hůře, než sám meč (skoro všichni mrňousi jej našli dříve, než samotný meč), ale musel se nejprve najít ten strážce pokladu. Když nálezkyně meč vyzdvihla ze země, spadla vedle ní nádoba. Meč byl obalen plátnem a nádoba nešla otevřít. Teprve až byl trošku odbalen, podařilo se Žabkám nádobu otevřít – a bylo v ní plno listí, jako v pověsti o Kapucínech. Naštěstí pod listím byly zlaťáky, které byly spravedlivě rozděleny.
Pak už nás čekala cesta do místních lázní (bazén), kde jsme se nejen vyblbli v páře, vířivce, bazéně a plivátku, ale ti mlsnější si i něco koupili. Vymáchaní jsme se ještě vydali k Vanaivanu, kde je sportovní centrum – měli jsme asi půl hodiny rezervu na vlak. No a ze sportovního centra – to ještě svítilo odpolední sluníčko – rovnou na nádraží (přes Penny market).
Byl to moc pěkný den – kdo nevěří, ať nahlédne ne fotky

Jezevec
****************************
Den 28. října se přímo nabízí… sraz 9:05 na nádraží. Odvážíme se na výpravu za odhalením tajemství hradu. Kdo se chce zúčastnit. musí se dostavit na nádraží ve Studénce právě ve středu 28.10. do 9:05 hodin a vzít si s sebou: Oblečení a obuv do terénu (dle počasí), svačinu, pití, šátek, KPZ a dále plavky a ručník.
Kdo si nedoplnil KPZ a nemá v ní 10 Kč, nechť si vezme i tento obnos, účastnický to poplatek do společné kasy výpravy.
Odjíždět budeme z veřovického nástupiště 9:16 a tamtéž se (pokud se nestane nějaká nepředloženost) hodláme vrátit a to v 16:43.
Pozvánky na akci dostávali děti na schůzce (v klubovně).
Jezevec

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*