Den sv. Václava

Proběhl v pondělí 28. září 2015 v Poodří kolem Albrechtiček.Trošku jsme se báli, že na jubilejním 20. ročníku bude málo závodníků (tento víkend totiž v Příboře probíhalo celostátní kolo Svojsíkova závodu),  Obavy však byly zbytečné – na start se dostavilo 14 regulérních hlídek a tak přípravný tým nechystal náročnou trať nadarmo. Nejmladšímu soutěžnímu účastníkovi byly 3 roky, nejstaršímu 23. U rozhodčích a pořadatelů byl rozptyl ještě větší – od 1 roku do 64.
Na trati tříčlenná družstva očekávaly různorodé úkoly, po jejichž splnění získávali cenná písmenka do letošní tajenky. Střílelo se z luku, sjíždělo se po lanovce přes řeku, chodilo se po laně, dokonce se pro jedno písmenko plavalo po rybníce na prkně…
A nakonec se luštilo – téměř všem se podařilo tajenku doluštit: Svatý Václav byl vnoučkem svaté Ludmily. A pak už na hlídky čekalo vyhodnocení – jako první se umístila TŘI PAKA (Rybka, Zajíc, Bobr), na druhém místě (ale se stejným časem) se umístili RADEGASTI (Jindra, Sekáč, Indián) a na dalším PEJSANI (Tony, Domča, Natka). Přední hlídky obdržely diplomy, ostatní účastnické lístky (s popleteným ročníkem – místo 2015 tam bylo 2012). A k tomu si každý mohl vybrat nějakou cenu – od buzol až po bombóny.
No a protože počasí nám také přálo (jak je vidět na fotkách)

celý den jsme si užili a po slavnostní famfáře se spokojeně rozjížděli domů.

Jezevec

**********************************************************
je naplánován na pondělí 28. září 2015. Sraz v 8:30 u školy TGM

Jde již o 20 ročník a my pojedeme jako obvykle na kolech. Co je potřeba si vzít s sebou:

Plakátek si můžete nalistovat zde:

Jezevec

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*