Svojsíkův závod 2015 – okresní kolo

V sobotu 16. května 2015 proběhlo okresní kolo …Svojsíkova závodu v Příboře.
Pro nás to znamenalo – sraz v 7:00 na nádraží a odjezd do Příbora. Tam se rozdělili účastníci na pořadatele a soutěžící. Za středisko byly do soutěžících zaregistrovány 4 družiny: Zvířata (Albrechtičky), Lentilky (Studénka), Gumoví medvídci (Petřvald) v dívčí kategorii a  Kobry (Studénka) v kategorii chlapecké. Sešlo se celkem 23 hlídek – 14 v kategorii dívčí a 9 ve chlapecké.
Závod začal o 3/4 na 9 – 11 hlídek vyběhlo na trať s mapou

a zbylých 12 zahájilo plnění části Brány. Ty se konaly v parku u kluboven a úkolem bylo vykonat 16 pokusů v 8 disciplínách.
Kolem poledne byly pro všechny připraveny párky a čaj – kdo měl volno, mohl se posilnit. Na trať pak postupně startovaly další hlídky, které již splnily Brány a naopak ty hlídky, které již doběhly, se rozdělily po disciplínách v parku. Nikdo zbytečně nestál a kdo měl chvilku volno, mohl využít nabídky sportovního náčiní (nejvíc šly na dračku létající talíře).
A mezitím, co naši hokejisté nevyhráli s USA, se závod pomalu chýlil ke konci, dobíhali poslední a také na disciplínách bran se končilo. Díky výpočetní technice vyhodnocení netrvalo dlouho a kolem 3/4 na 6 už stáli všichni na slavnostním nástupu.
Jak závody dopadly je vidět na výsledkové listině – mezi postupující se dostaly Lentilky
 
a představu o celkovém dění mohou nastínit fotky

************************************************************
V sobotu 16. května 2015 – proběhne okresní kolo Svojsíkova závodu a to v Příboře.
Sraz soutěžících bude v 7:00 na nádraží ve Studénce (pokud nebude dohodnuto jinak). Vybavení – jak uvedeno na plakátku pořadatele – kroj, sportovní oblečení (podle počasí), nějakou svačinku… a na každou soutěžní hlídku jednu lékárničku.
Odjezd vlaku je v 7:11 a protože byla omezena skupinová jízdenka, prosíme děti do 15 let, aby si – pokud to bude možné – vzali s sebou nějakou osobní průkazku s fotkou.
Pozvánka k tisku je ZDE  (jinak je k dispozivi v klubovně – na schůzce).
Plakátek pořadatele:
SZ15okres

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*