Drakiáda 2014

Neděle 9. listopadu na hřišti za „starou školou“. . .    Na Piškotismus letos počasí přálo. Totéž se nedalo říct o počasí pro Drakiádu – ještě ráno mlha jako mléko, ani lísteček se nepohnul… odpoledne po pohádce se sice mlha zvedla, snad i sluníčko problesklo, ale bezvětří trvalo. V podstatě jsme šli drakiádu zrušit (pokud na srazu nějaké dítě vůbec bude, ale situace nás překvapila.
Na hřišti bylo cca 25 účastníků, asi 15 draků a nezlomná vůle je dostat do povětří. Chlapec s přezdívkou Sluníčko povídá: Mám dlouhý provaz, musí vyletět až nad mraky…
Ostatní tak velké cíle neměli, ale přesto se všichni snažili v mírných závanech vánku svého draka nahoru dostat. Jako prvnímu se to povedlo Stromkovi a jak je vidět z fotek, nebyl sám.
Byla škoda, že pokud člověk běžel (nebo alespoň šel) směrem k Jistebníku, drak letěl. Pokud však zastavil, nebo otočil směr, znamenalo to pro draka pokyn  „POMALU PŘISTAŇ“ což spolehlivě draci plnili. A tak jsme je proháněli nad polem (a oni nás po poli) asi hodinu a když docházeli síly, ozval se hvizd: Nástup, rozdělení do 4 družstev, každé družstvo do jednoho rohu hřiště a začala hra „O Dračí vejce„, které si měli draci donést do svého hnízda. Dramatická hra (neboť se s plným zapálením zapojili i přítomní rodiče) nenechala nikoho prohrát – v každém hnízdě bylo vejce nejméně dvakrát (a jak bylo těžké je získat a ještě donést domů, na to se zeptejte hráčů).
Ti, kteří zrovna nehráli (neboť v družstvu mohlo být jen 6 členů – víc nám kostka na Člověče nezlob se nedovolila – zatím připravovali oheň a po posledním hvizdu si všichni připravili párky, špekáčky, kabanos – co kdo měl – a pustili se do opékání. Přitom se řešily věci veselé i vážné a nevypadalo to, že by se někdo nudil.
Pomalu se setmělo, svačinky byly dojedeny, plamen už jenom skomíral… tak ještě družinové pokřiky a na viděnou zase na schůzkách.

Jezevec

***************************************************************
Neděle 9. listopadu od 14:00 na hřišti za „starou školou“
Pokud nebude pršet, zveme děti i jejich rodiče (a kamarády) na další ročník skautské drakiády.

c

Podmínky účasti jsou stejné jako obvykle – drak, párek a krajíček na opékání a nějaké pití. Sejdeme se za starou školou na hřišti a budeme se snažit vypustit příšerky do vzduchu. A jak se zešeří, půjdeme k ohníčku opéct krmi.

Pozvánku k tisku si můžete stáhnout zde: pozvanka

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*